Massagepraktijk #LiefMens       

Welzijn & Ontspannen 

Reiki

Wat is Reiki?

Bij Reiki wordt het lichaam behandeld met een universele energie. Deze energie wordt via de handen van de therapeut doorgegeven aan de cliënt. Deze ontvangt de energie, waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. De doorgegeven energie heeft een voedende en balancerende werking op energiebanen (nadi's) en chakra's

Wat doet Reiki? 

Het wordt gezien als een alternatieve holistische geneeswijze, de energie werkt nl. door op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch. Blokkades kunnen door middel van handoplegging en het doorgeven van de energie opgeheven worden. 

Reiki kan ook alleen dienen als een heerlijke ontspanning, waarbij lichaam en geest in balans en tot rust komen. Door Reiki kom je weer volledig in contact met je kern, je essentie, met wie je werkelijk bent.

Oorsprong 

De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters (kanji), te weten 霊 rei ('geest' of 'ziel') en 気 ki ('energie' of 'levenskracht'). Een andere, populaire Westerse vertaling van 霊気 reiki is "universele levensenergie", of simpelweg "het leven", "de wereld" of "spirituele energie".

De Japanner Mikao Usui (1865-1926) is de grondlegger van wat hijzelf "Usui Reiki Ryoho" noemde. "Ryoho" is Japans voor 'therapie' of 'remedie'. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een spirituele weg naar geluk, harmonie en verlichting. Meditatie en de Gokai (de 5 principes) waren de kern van zijn onderwijs. 

De vijf Reikiprincipes “Gokei”

Alleen voor vandaag...

1.     ... word niet boos

2.     ... wees niet bezorgd

3.     ... wees dankbaar

4.     ... wees ijverig in je werk/je bezigheden

5.     ... wees vriendelijk tegen mensen


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram